• Novinky

            • Ocenenie vo výtvarnej súťaži s témou ,, RÍŠA FANTÁZIE,,

            • ZUŠ  Lendak sa môže pochváliť úspechom. Žiačka 3.ročníka našej školy – Nelka Majerčáková získala ZLATĚ PÁSMO v I. kat. IX. ročníka medzinárodnej výtvarnej súťaže ,,Ríša fantázie“. Želáme jej veľa ďalších úspechov a chuti tvoriť.

              Denisa Rišianová

            • LAND-ART

            • LAND-ART so žiakmi 3 ročníka ZUŠ v príjemnom prostredí jesenného lesíka v Lendaku, počas krásneho počasia.

            • Niečo z Gitarového oddelenia

            • V dňoch 30.9. až 1: 10. 2021 sa pani učiteľka Miriama Zamišková zúčastnila gitarových seminárov na Prešovských dňoch klasickej gitary, kde  stretla  významného pedagóga a metodika Tatianu Stachak ako aj ďalšie významné osobnosti Miloša Slobodníka, Radku Krajčovú, Martina Krajča ako aj Jána Labanta, u ktorého absolvovala hodinu gitary. 

              V dopoludňajších a poobedňajších hodinách sa konali semináre kde samotná Tatiana Stachak prezentovala svoju tvorbu, ale hlavne poskytla otvorené hodiny so žiakmi pre učiteľov, rodičov a priaznivcov gitary. Tatiana Stachak je skladateľka a pedagogička, ktorá absolvovala Vratislavskú akadémiu hudby v triede prof. Piotra Zaleskiho. Už počas štúdia a po ňom sa zamerala na vzdelávanie malých detí a vydala mnoho gitarových titulov. V súčasnosti Tatiana Stachak prezentuje svoju metodiku výučby a venuje sa ďalej práci s deťmi.

              Na konci októbra pani učiteľka sprevádzala žiačku, ktorá mala záujem o deň otvorených dverí  na konzervatóriu v Košiciach. Na konzervatóriu sa  stretli s pánom prof. Haluzom, ktorý im dal cenné metodické rady.

              Ďakujeme  za doterajšiu podporu pána zástupcu a pani riaditeľky Spojenej školy Lendak a veríme, že stanovené ciele v odbore Hra na gitaru sa nám podarí splniť