• Novinky

            • DEŇ TANCA – celoslovenské kolo

            • ​​​​V mestskom kultúrnom centre v Žiari nad Hronom sa v utorok 23.05.2023 konala celoslovenská tanečná súťaž, kam postúpili naši najmenší tanečníci z materskej škôlky s choreografiou „Trpaslíci„ pod vedením p.uč. Polanskej. V silnej konkurencii z celého Slovenska sa im zo siedmych zúčastnených tanečných čísel vo vekovej kategórií Deti I. – do 6.rokov podarilo získať krásne 3.miesto.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

              Cieľom tejto celoslovenskej prehliadky bolo podporiť rozvoj amatérskeho tanca, motivovať tanečné kolektívy a jednotlivcov k tvorivej práci, skvalitňovať tanečný prejav detí a mládeže. Teší nás, že tanec je jedným z prostriedkov zameraných hlavne na aktívne a zmysluplné využívanie voľného času a je tiež vhodný ako prirodzená fyzická aktivita vedúca k zdravému spôsobu života.

               

              Našim trpaslíkom srdečne blahoželáme a želáme im, aby ich tanec bavil aj naďalej.

               

              V Lendaku 26.05.2023                                                                Vypracovala: Ing. Martina Polanská

            • Jarné umelecké dni

            • Všetkých Vás srdečne pozývame na JARNÉ UMELECKÉ DNI, týždeň plný hudby, umenia a tvorenia v dňoch od 22. do 26. mája, každý deň od 15.15 hod.

              Akcia žiakov a učiteľov Základnej umeleckej školy  Lendak sa bude konať v priestoroch areálu školskej záhrady a v prípade nepriaznivého počasia v koncertnej sále základnej umeleckej školy.

              Príďte nás povzbudiť a stráviť príjemné chvíle v objatí prírody a umenia.

            • Na Smižianskej gitare

            • Dňa 10. 5. sa naše žiačky, Karolína Lizáková (IV. D / trieda Mgr. Zamiškovej DiS. art.) a Dominika Špaková II. D / trieda Mgr. Lizákovej), zúčastnili celoslovenskej gitarovej súťaže Smižianska gitara. Hrou na gitare hrdo reprezentovali hudobný odbor ZUŠ Lendak. Karolínka sa v kategórií I. A umiestnila v bronzovom pásme, Dominika v kategórií BABY v striebornom pásme.

              Navyše mali príležitosť stretnúť významné osobnosti z profesionálneho sveta gitary. Zoznámili sme sa so skvelými umelcami, akým je Miloš Slobodník, didaktičkou a poľskou skladateľkou Tatianou Stachak, a spoznali svetoznámeho českého výrobcu gitár Petra Matoušku. Celodenná akcia organizovaná ZUŠ Smižany v nás zanechala veľa inšpirácie a radosti z hrania. Veríme, že budeme mať príležitosť reprezentovať našu školu aj o rok.

              Mgr. Miriama Zamišková DiS. art.

              Mgr. Zuzana Simona Lizáková

            • Výstava prác žiakov

            • ...práce našich žiakov, ktoré si vyžadovali veľa trpezlivosti, šikovnosti a zručnosti, sú vystavené v cukrárni NOSTALGIA v Spišskej Belej. Spríjemnia atmosféru a potešia vaše oči aj dušu.