• Novinky

            • Fašiangový ples

            • V sobotu 27.01.2024 naše talentované žiačky mali vystúpenie na prvom obecnom plese v Lendaku pri príležitosti fašiangovej veselice. Ples sa konal priamo v obci, v Sále vo dvore. Naše žiačky otvorili svojim tancom a spevom plesovú zábavu pre prítomných hostí.

              Dievčatá sa na túto udalosť dôkladne pripravovali. Pracovali tvrdo, cvičili a zdokonaľovali svoje vystúpenie, aby mohli predviesť svoj talent a potešiť divákov. Ich úsilie a húževnatosť stáli za to! Bolo to nezabudnuteľné a dojímavé a zapôsobilo to na všetkých hostí.


              Choreografia s názvom „Do krysu z Lendaku“ vychádza z autentických zvukových nahrávok a video - záznamov, ktoré pre svoj výskum v Lendaku zozbieralo národné osvetové centrum v Bratislave v roku 2005.


              Vystúpenia sa zúčastnilo 9 žiačok z triedy p. uč. Polanskej.
              1. Stupáková Viktória – 6.A
              2. Neupauerová Veronika – 6.A
              3. Halčinová Karin – 6.A
              4. Selveková Stanislava – 7.C
              5. Žmijovská Bianka – 7.D
              6. Stupáková Vivien – 7.E
              7. Halčinová Sára – 8.B
              8. Halčinová Stanislava – 8.B
              9. Majerčáková Laura – 8.D


              Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu s kultúrnym oddelením obce Lendak.


              V Lendaku 29.01.2024                                                                        Vypracovala: Ing. Martina Polanská

            • Silvestrovské vystúpenie

            • Akcie sme sa zúčastnili 31.12.2023 v Hoteli Sorea v Ľubovnianskych Kúpeľoch. Pozvanie sme dostali od organizátorov animačného programu pre hotelových hostí, ktorým sme predviedli vystúpenie spevu a tanca. Týmto kultúrnym programom sme otvorili Silvestrovskú zábavu.

              Žiačky sa odprezentovali troma vstupmi:

              • ľudové piesne: „Do krysu z Lendaku“
              • ľudové tance: „Skokacka“ a „Poza noge“
              • scénické trio : „Polovica môjho srdca“

              Vystúpenia sa zúčastnilo 8 žiačok z triedy p. uč. Polanskej.
              1. Majerčáková Anna – 7.C
              2. Majerčáková Marcela – 7.C
              3. Selveková Stanislava – 7.C
              4. Majerčáková Andrea – 7.C
              5. Lizáková Juliana – 7.C
              6. Laufová Karolína – 7.A
              7. Žmijovská Bianka – 7.D
              8. Neupauerová Klára – 8.D


              Diváci boli nadšení, plne ich podporili potleskom a užívali si skvelú atmosféru, ktorá sa šírila v hľadisku. Takto pekne sme ukončili kalendárny rok 2023 – tancom a spevom.


              V Lendaku 29.01.2024                                                                       Vypracovala: Ing. Martina Polanská

            • Akordeónový a klavírny workshop

            • Srdečne Vás pozývame  na druhý ročník  didakticko-interpretačného seminára a workshopu s názvom Metodika vyučovacej jednotky hry na akordeóne a hry na klavíri na základnej umeleckej škole.

            • Akordeón pod Tatrami 2024

            • Naša škola organizuje 1. ročník Akordeónovej súťaže – Akordeón pod Tatrami. Súťaž je určená pre žiakov ZUŠ-iek. Budeme radi, ak sa stretneme a vymeníme si skúsenosti v oblasti akordeónu.

            • Na Lendackom jarmoku sa predstavili aj žiaci našej umeleckej školy

            • Nultý ročník jarmoku zorganizovala FSk Kicora v spolupráci s miestnymi inštitúciami, združeniami, obcou a aktivistami. Konal sa dňa 30. decembra 2023 v Lendaku a niesol sa vo vianočno-koncoročnej atmosfére. Naši žiaci boli súčasťou a obohatili kultúrny program podujatia.

              Predstavili sa heligonkári z triedy p. uč. Antona Gallika, a to Vanesa Koščáková a Adrián Koščák, ktorí zahrali piesne Rolničky, rolničky, Čas radosti, Dnešný deň sa radujme, Dobrá novina, Šťastie zdravie a Halelluja.

              S dvoma hudobnými vstupmi vystúpila aj Ľudová hudba ZUŠ, ktorú vedie p. uč. Alexandra Bachledová a p. uč. Matúš Lizák. Vystúpili žiačky a žiaci: Laura Majerčáková, Lenka Neupauerová, Natália Bekešová, Jozef Majerčák, Samuel Halčin, Anna Hudačeková, Lucia Hudačeková, Mariana Halčinová, Liliana Smoleňáková a Mário Maliňák.

              Predstavili sa s vianočným repertoárom, ktorý koncom 20. stor. v regióne pozbieral a zapísal Martin Slivka a Oľga Slivková. V prvom vstupe si diváci vypočuli koledy Vstaň hore bačo a Rozešľi še pastuškovie a v rámci druhého vstupu odzneli koledy Ľezó baco na salaši a A na tej doľine .

              Ďakujeme za pozvanie a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu!