• Novinky

            • Denný tábor "Napreduj bez hraníc"

            • V termíne od 10. 07. 2023 do 14. 07. 2023 bol v priestoroch ZUŠ Lendak realizovaný denný tábor v čase od 9.00 do 14.00 hod. s počtom žiakov 40. Tábor organizovali štyri učiteľky v zložení: Ing. Polanská, Bc. Žmijovská, Mgr. Vaverčáková a Mgr. Lizáková.

              Počas tábora učiteľky robili so žiakmi aktivity zamerané na ich tvorivosť, logiku, vedomosti, jemnú motoriku, rytmické cítenie a pohybové zručnosti. Každá aktivita trvala 40 minút a následne sa žiaci vystriedali u ďalších troch učiteliek. Každý deň boli pre žiakov prichystané tri rôzne aktivity a jedna výzva/challenge.

              Každá skupina sa skladala zo žiakov od 2. ročníka do 6. ročníka. Na začiatku tábora obdŕžala každá skupina hraciu kartu, do ktorej zbierali body za jednotlivé aktivity. Na konci tábora bol vyhlásený víťaz tábora - skupina s najvyšším počtom bodov. Títo žiaci dostali diplom a sladkú odmenu za svoju šikovnosť a tvorivosť, a putovnú cenu ZUŠ.

              V stredu 12. 07. 2023 v čase od 9.00 do 14.30 hod. sme so žiakmi absolvovali výlet na hrad v Starej Ľubovni bez väčších komplikácií. Počas výletu sa nestal žiaden úraz. Body žiaci získali aj za tento výlet v kategóriách: vedomosti z prehliadky, dochvíľnosť, disciplinovanosť, tvorivosť.
              Výsledné body na hracích kartách:

              • skupina A = 79 bodov – 1. miesto
              • skupina B = 71 bodov – 3. miesto
              • skupina C = 77 bodov – 2. miesto

              V závere tábora sme žiakom dali vypísať dotazník spokojnosti, ktorého vyhodnotenie je príloha tejto správy. Podklady z dotazníka spracovala do tabuľky Mgr. Vaverčáková.

              Počas tábora sme žiakov fotili a kamerovali. Z tohoto portfólia vytvorí Bc. Žmijovská krátky videoklip, ktorý má poslúžiť na ďalšiu propagáciu tábora na webovej stránke ZUŠ a na FB.

              Celkovo hodnotím tábor ako prínos pre žiakov aj pre učiteľky, nakoľko pre učiteľky Mgr. Lizákovú a Mgr. Vaverčákovú to bola prvá skúsenosť s takýmto formátom práce s deťmi. Žiaci aj kolegyne boli veľmi tvorivé a snaživé, čo ma príjemne potešilo.


              V Kežmarku dňa 14. 07. 2023                                                           Vypracovala: Ing. Martina Polanská