• Novinky

            • Klavírna prehliadka v Zuš L. Mednyánszkeho v Spišskej Belej

            • Dňa 20.6.2023 sa uskutočnila po koronovej pauze v ZUŠ L. Mednyánszkeho klavírna prehliadka, v ktorej súťažili medzi sebou tri základné umelecké školy. ZUŠ L. Mednyánszkeho, ktorá prehliadku organizovala, pozvala ďalšie dve základné umelecké školy, a to ZUŠ Spišská Stará Ves a ZUŠ Lendak.

              Súťaž mala päť kategórií, pričom každá kategória bola rozdelená podľa ročníka, do ktorého žiaci chodili. Zúčastnilo sa jej 20 klaviristov, z toho Liliana Petrasová, žiačka p. uč. Leskovjanského zo ZUŠ Lendak získala zlaté pásmo v štvrtej kategórii, za čo jej srdečne blahoželáme.

            • "Srdcom - pohybom" v Humennom

            • V sobotu 17.6. sa žiačky Blaženka Halčinová, Slávka Halčinová a Mariana Koščáková zúčastnili tanečnej súťaže "Srdcom - pohybom" v Humennom. Dievčatá súťažili v kategórii mládež s choreografiou z ľudového tanca. Prezentovali tanec z Liptova v tradičných liptovských krojoch, ktoré sme mali zapožičané z FS Magury z Kežmarku. V kategórii súťažilo 16 choreografii a naše dievčatá sa umiestnili v bronzovom pásme.

              Janiglošová Martina ZUŠ Lendak

            • Absolventský koncert

            • Srdečne Vás pozývame na Absolventský koncert a vernisáž žiakov hudobného, tanečného a výtvarného odboru, ktorý sa uskutoční v piatok 23.6.2023 o 16:00 hod. v kine Goral v Lendaku.

            • „BÁJKY O LEVOVI“ Divadlo VIOLA – absolventský výlet

            • ​​​​Nášho štvrtkového výletu 08.06.2023 v Prešove sa zúčastnilo 44 žiakov zo všetkých odborov ZUŠ v sprievode s p. uč. Polanskou, p.uč. Krasničanovou, p.uč. Jasenčákovou a p. uč.Janiglošovou. Spolu sme navštívili prestavenie divadla VIOLA, ktoré vytvorilo vo svojom repertoári hudobnú inscenáciu určenú pre žiakov ZUŠ – s názvom „Bájky o Levovi“.

              Toto predstavenie bolo pre našich žiakov zaujímavé a poučné, žiaci si mohli zábavnou formou overiť svoje vedomosti z predmetu dejiny hudby. Kostýmy a hlavne pohyblivé kulisy vhodne oživili dej a posúvali ho pružne dopredu. V divadle vládla prijemná rodinná atmosféra a žiaci odchádzali nadšení. Autori si dali záležať aj na tom, aby žiaci si to, čo sa naučili na predstavení mohli aj overiť, teda sme od nich dostali pracovné listy k danej téme pre každého žiaka.

              Tešíme sa na ďalšiu ponuku divadla Viola pre nás zuškárov.

              V Lendaku 12.06.2023                                                       Vypracovala: Ing. Martina Polanská

            • Hvezdáreň a planetárium v Prešove – výtvarná súťaž

            • Dňa 3.4. 2023 bolo vyhodnotenie detskej výtvarnej súťaže ,,VESMÍR OČAMI DETÍ“  2023. Našej žiačke 4. ročníka Karolínke Fudalyovej sa podarilo získať OCENENIE za zaujímavú výtvarnú prácu s názvom ,,Zábava vo vesmíre“, ktorú vytvorila pri vyučujúcej p.uč. Rišianovej. Gratulujeme a do budúcnosti držíme palce.

            • Lidice 2023 na tému TANEC

            • Naši žiaci ZUŠ Lendak z Výtvarného odboru sa zúčastnili  5. ročníka Medzinárodnej detskej výtvarnej výstavy (súťaže) Lidice 2023. V tomto roku na tému ,,TANEC“ do súťaže prišlo celkom 16 416 prác od detí z 83 krajín sveta. Odborná porota udelila 1356 ocenení vrátane medailí. Našim dvom žiakom 4. ročníka Stanislavovi Bujňákovi a Jozefovi Lizákovi sa podarilo získať ČESTNÉ UZNANIE za krásne práce. Srdečne im blahoželáme a prajeme ešte veľa úspechov.

            • Dobre je v záhrade

            • V šk. roku 2022/2023 vyhlásil SLOVENSKÝ ZVAZ ZÁHRADKÁROV 16. ročník výtvarnej súťaže pre deti a mládež s názvom DOBRE JE V ZÁHRADE. Do súťaže sa zapojilo 102 škôl, ktoré zaslali spolu 701 výtvarných prác. Náš výtvarný odbor poslal 11 výtvarných prác a medzi ocenených,  obdarovaných a šťastných sa zaradila aj naša žiačka ZUŠ Marianka Galliková. Práca vznikla v triede p. uč. Rišianovej. Marianke blahoželáme a tešíme sa z jej úspechu.

            • AFC DANCE CUP – Bardejov

            •  

              Naše tanečníčky z triedy p. uč. Polanskej sa v sobotu 27.05.2023 zúčastnili tanečnej súťaže v mestskej
              športovej hale Mier v Bardejove, ktorá sa konala pod názvom AFC DANCE CUP 2023.

              Dievčatá svojimi vystúpeniami dokázali, že majú skutočne výnimočné tanečné schopnosti. Ich snaživá práca a tréning sa ukázali a získali krásne 3. miesto za choreografiu „Muzika hraj“. Súťaž bola veľmi náročná a konkurencia bola tvrdá, takže tieto výsledky sú dôkazom toho, že naše tanečníčky sa dokážu popasovať s každou výzvou.
              Sme radi, že sme mohli byť svedkami takého vynikajúceho výkonu a veríme, že dievčatá budú pokračovať v tréningu a neustále zdokonaľovať svoje tanečné zručnosti. Ešte raz gratulujeme k vynikajúcim výsledkom a tešíme sa na ich budúce úspechy.

              V Lendaku 31.05.2023                                                                          Vypracovala: Ing. Martina Polanská