• Novinky

            • Tvoríme spolu

            • V pondelok 27. 3. 2023 v čase od 13:45 do 16:30 prebiehalo v našej ZUŠ projektové vyučovanie pod názvom „TVORÍME SPOLU“. Išlo o medziodborovú spoluprácu učiteliek z hudobnej náuky a učiteliek z tanečného odboru. Akcie sa zúčastnili žiaci 1. ročníka HN - spolu 28 žiakov. Cieľom akcie bolo lepšie sa spoznať, prepojiť činnosti a schopnosti jednotlivých učiteliek do jedného výsledného produktu, ktorý následne budeme propagovať na našej FB stránke.

              Učiteľky vyučovali zážitkovou formou, žiakov si rozdelili na tri skupiny červený tím, modrý tím, žltý tím. Žiakom sa striedali pohybové aktivity s rytmickými aktivitami a zborovým spevom, pričom žiaci mohli zažiť okrem neformálneho stretnutia s učiteľkami aj iné vyučovacie metódy než tie, aké sa používajú počas klasickej vyučovacej hodiny buď na hodine tanca alebo na hudobnej náuke. Program v jednotlivých skupinách bol upravený podľa schopností a výkonov žiakov v časovom rozsahu 35 minút na 1 skupinu. Každý tím dostal na záver podľa počtu získaných bodov diplom s umiestnením a malú odmenu za svoju snahu. Celkovo hodnotíme projektové vyučovanie za veľmi vydarené, pričom žiaci boli veľmi aktívni a mali chuť dozvedieť sa viac. Taktiež spätná väzba od nich bola výborná.

              V Lendaku 29. 3. 2023 Vypracovala: Ing. Martina Polanská

            • Výtvarná súťaž

            • ZUŠ  Partizánska Myjava vyhlásila výtvarnú  súťaž pre jednotlivcov neprofesionálnych výtvarníkov od 5 do 16 rokov s názvom ,,JARNÁ POHĽADNICA." Aktívne sme sa do nej zapojili a vybrané výtvarné dielka zasielame na ich prezentáciu do súťaže. Držíme si palce.

              Môžete ich vidieť v tomto príspevku.