• Novinky

            • Mikuláš

            • Dňa 5. 12.2022 navštívil v Kine Goral  deti s mamičkami Mikuláš. Priniesol so sebou anjelov, darčeky a mikulášsku náladu. Svojou troškou prispela aj ZUŠ Lendak. Predstavilo sa tu heligonkárske duo Vanesa Koščáková a Adrián Koščak. Svojím vystúpením dokázali utíšiť celé Kino Goral, čo nie je vôbec ľahké, vzhľadom na najnáročnejšie publikum na svete – najmenšie deti. Odmenou im bol nie len potlesk, ale aj mikulášske balíčky. Tie dostali osobne od Mikuláša. Ten nezabudol ani na pána učiteľa Anton Gallika, ktorý deti pripravoval.

            • Zvony nad krajinou

            • Dňa 8.12.2022 sa v Kine Goral uskutočnilo nahrávanie do RTVS, konkrétne do Slovenského rozhlasu  relácie Zvony nad krajinou. Naša ZUŠ sa tam prezentovala dvoma žiakmi. Boli to Adrián Koščak a Vanesa Koščáková. Pod vedením učiteľa Antona Gallika zahrali na heligónke vianočné, ale aj mikulášske melódie. Sme radi, že naši žiaci takto dostali príležitosť dôstojne reprezentovať seba, našu ZUŠ a obec Lendak.

            • Vianočný koncert a Vianočná burza

            • Pozývame Vás na Vianočný koncert Základnej umeleckej školy, ktorý sa uskutoční 21. decembra (v stredu) o 16:00 v telocvični ZŠ. Tiež Vás pozývame na Vianočnú burzu spojenú s výstavou prác žiakov ZUŠ Lendak, ktorá bude prebiehať od 19. do 21 decembra, v čase od 11:15 do 16:30 hodiny v budove ZUŠ. Príďte si spríjemniť predvianočný čas a potešte svojich blízkych malým darčekom z našej dielne.

            • Deň otvorených dverí – Prešov

            • Naše cesty v utorok 29.11.2022 v skorých ranných hodinách smerovali opäť do Prešova. Prijali sme pozvanie na DOD Súkromného konzervatória Dezidera Kardoša, ktoré je jedinou školou svojho druhu v prešovskom regióne. Akcie sa zúčastnilo 9 žiačok nášho tanečného odboru pod vedením p. uč. Martiny Polanskej. Zaujímalo nás, ako vyzerá vzdelávanie v umeleckom smere na tomto type strednej školy. Naše najväčšie očakávania boli voči odboru TANEC.

              Po zaujímavej ceste vlakom sme sa konečne tesne pred 11:00 hod dostavili pred brány školy, kde nás už očakávali žiaci aj pedagógovia školy. Následne prebehlo krátke predstavenie jednotlivých odborov a taktiež ukážky tvorby žiakov LDO a párového tanca.

              11:30 hod sme navštívili učebňu tanečného odboru, kde nám boli odprezentované všetky tanečné štýly, ktoré sa v škole vyučujú. Ukážky tvorby boli veľmi dynamické a inšpirujúce. Študenti danej školy poctivo trénujú a bolo vidieť ich vášeň a kreativitu pre tanec. Tanečná sála nás upútala svojou veľkosťou a krásou, bolo vidieť snahu vedenia, čo najlepšie predstaviť svoju školu. Cítili sme sa u nich vítané a vo všetkom čo robili, bolo cítiť kúsok srdca.

              12:30 hod  sme si ešte zbežne prezreli aj zvyšné odbory ako spev, či prácu žiakov LDO. Popoludní už unavené, ale spokojné sme sa vracali domov.

            • Tvorivé Tvory

            • V mesiaci november Naši výtvarníci "nezaháľali" a vytvorili množstvo kvalitných výtvarných prác. Kreatívnu atmosféru a malú ukážku Vám prinášame v galérii.