• Novinky

          • Ako sme reprezentovali na Vidiečanovej Habovke
            • Ako sme reprezentovali na Vidiečanovej Habovke

            • Žiaci Základnej umeleckej školy v Lendaku sa v nedeľu, 15. mája 2022, zúčastnili krajského kola súťaže Vidiečanova Habovka, ktorú vyhlasuje Národné osvetové centrum v Bratislave. Ide o súťaž hudobného folklóru detí a žiaci súťažili v kategórii Ľudové hudby. Podujatie sa uskutočnilo v Kultúrnom dome v Raslaviciach, kde sa stretli detskí folkloristi, speváci a muzikanti z celého Prešovského kraja.

               

              Na krajské kolo postúpili žiaci z regionálneho kola, ktoré sa konalo vo Svite a predstavili sa s blokmi “Kresané melódie z Lendaku“ a s „Melódiami zo Zamaguria“.

               

              Vystúpenie obidvoch kapiel bolo veľmi pozitívne hodnotené a umiestnili sa v striebornom pásme. Podľa hodnotenia trojčlennej odbornej poroty majú žiaci veľký potenciál a veria, že sa naďalej budú venovať ľudovej hudbe. K ďalšiemu postupu im chýbala len dlhoročná muzikantská prax. Žiaci dôstojne reprezentovali nielen obec a Základnú umeleckú školu, ale aj celý región. Na súťažnú prehliadku sa pripravovali v rámci hodiny Hra v súbore pod vedením pedagógov, Alexandry Bachledovej, Matúša Lizáka a Adama Bachledu.

               

              Spolu so žiakmi Základnej umeleckej školy sa podujatia zúčastnila aj Dievčenská spevácka skupina DFS Kicorka, ktorá získala zlaté pásmo s priamym postupom na celoslovenské kolo. Uskutoční sa v rámci Folklórneho festivalu Východná v termíne 1. – 3. júla 2022. Dievčatám a kolegyni Ivete Pavlíkovej držíme palce a tešíme sa z ich úspechu. 

            • Výtvarníci mamičkám

            • Naše milé mamičky, chytili sme farbičky, maľovali sme Vás, srdiečka a kvety, všetko najlepšie Vám prajú zo škôlky deti.

            • VÝTVARNÉ ALTERNATÍVY 2022 CELOSLOVENSKÝ SEMINÁR PRE PEDAGÓGOV Vv

            • Učitelia výtvarného odboru ZUŠ sa zúčastnili ďalšej  časti vzdelávania pre učiteľov Vv na ZUŠ a ZŠ.  Seminár sa uskutočníl  29. – 30. 04. 2022 v Považskej Bystrici na XXV. Celoslovenskom dvojdňovom seminári pre pedagógov Vv. Seminár bol súčasťou prezentačnej výstavy víťazov XVI. BIENÁLE  VÝTVARNÉ ALTERNATÍVY z roku 2021. Táto výstava nám  priniesla veľa podnetov a inšpirácií.

                           Ďakujeme za možnosť zúčastniť sa na tejto obohacujúcej a zaujímavej akcii.

               

                                                                                                                Učitelia ZUŠ výtvarného odboru.