• Novinky

            • Absolventský plenér

            • Záver školského roka sa nám pomaly blíži ku koncu a my sme sa rozhodli, že sa s ním a s našimi absolventmi z výtvarného odboru rozlúčime tvorbou v prírode. S naloženými ruksakmi a dobrou náladou sme sa vybrali v ústrety prekrásnej prírode v Belianskych Tatrách, kde nás po miernej túre privítali milí ľudia na chate Plesnivec. Prostredie pri Šalviovom prameni sa priam núkalo, aby sme ho svojou kreativitou dotvorili, a tak sme „vyčarovali“ niekoľko objektov z prírodných materiálov. Po dobre vykonanej práci sme boli odmenení výbornou polievkou a opečenými špekáčikmi. Príjemne unavení sme uvítali útulné izby na chate, kde sme prenocovali. Veríme, že aj takýmito aktivitami ostaneme v mysliach našich absolventov školou, ktorá prináša do životov mladých ľudí iný pohľad na svet, pohľad umelcov, ktorí vedia, že sa dá tvoriť kdekoľvek.

            • Slávnostné zakončenie absolventov Základnej umeleckej školy Lendak

            • Dňa 21. júna 2019 sa uskutočnil koncert absolventov hudobného odboru a vernisáž prác absolventov výtvarného odboru Základnej umeleckej školy, za účasti pani riaditeľky školy, pána starostu obce, učiteľov a rodičov. V tanečnej miestnosti, kde bol koncert, bola zároveň aj výstava prác absolventov výtvarného odboru, ktorá potrvá do 26. júna 2019 do 16. 30 hod. Ďakujeme všetkým žiakom a učiteľom za umelecký zážitok a želáme veľa tvorivých chvíľ do budúcna. 

            • Deň matiek v Lendaku

            •  

              Dňa 12.5.2019 sa v bývalom kine Goral uskutočnil koncert pri príležitosti sviatku Dňa Matiek. Na začiatku koncertu vystúpila materská škôlka zo svojim programom, ktorý každého v sále očaril. Program zostavila p.uč Petrasová. Po nich nasledoval program od Základnej umeleckej školy. Deti sa predviedli v hre na keyboarde, akordeóne, flaute,ale aj v speve, ďalej  nasledovala rozprávka v podaní deti zo Základnej školy pod vedením p.uč. Dvorčákovej o Akčnej Babke Lendačanke a Červenej Čiapočke.  Ďakujeme p.uč Kovačikovi a p.uč Bachledovej za príjemne spestrenie nedeľného popoludia a hlavne veľká vďaka patrí naším Mamám. Tešíme sa na ďalšie výstupenie našich žiakov.  

            • Žiaci a učitelia ZUŠ Lendak na Štátnej filharmónii

            • Štátna filharmńia v Košiciach predstavuje v poradí druhý profesionálny symfonický orchester na Slovensku. Svoj talent a umenie koncertnej činnosti nám títo hudobníci odprezentovali 13. 6. 2019 dvomi skladbami. Ako prvú sme si vypočuli technicky veľmi náročný Koncert pre flautu a orchester od gruzínskeho skladateľa Arama Chačaturiana a následne 4. symfóniu f mol od P. I. Čajkovského, ktorá bola inšpirovaná jeho bojom s neradostnou realitou. Žiaci tak mali možnosť vidieť rozloženie profesionálneho orchestra, prácu dirigenta, hudobné nástroje v skutočných veľkostiach a odniesť si ta obrovský umelecký zážitok. 

            • Koncert žiakov Základnej umeleckej školy

            • Základná umelecká škola Vás všetkých srdečne pozýva na  KONCERT svojich žiakov, ktorý sa bude konať v pondelok 24.júna  o 18.30 v telocvični Základnej školy. Príďte si spríjemniť sviatok sv. Jána spolu-patróna našej obce nezabudnuteľným kultúrnym programom našich detí."